2017 Daire Dekorasyon Fiyatları

2017 Daire Dekorasyon Fiyatları

Daire Dekorasyon Fiyatları

Son yıllarda televizyonlardaki ev dekorasyon programlarının artması ile birçok kişi evin klasik görünümlerinden ziyade daha modaya uygun ve ilk bakışta bir farklılık oluşturmak için dekorasyon yaptırmak için kanallar aramaktadır. Dekorasyonvemodellerim.com olarak bu yazımızda bize en çok gelen soruların başında olan ev dekorasyon fiyatları hakkında fikir vermesi için faydalı olacağına inandığımız bir yazıyı sizler için hazırladık;

Dekorasyon Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz.

Bu sektör son zamanlarda hızlı bir gelişme göstermesinden dolayı ülkemizde her sektörde olduğu gibi işini ahlakı ile yapmayanlarda bu alanda çok ciddi oranda iş yapmaya çalışmaktadır. Dekorasyon firması seçerken kesinlikle firmanın referanslarına ve resmi bir firma olup olmadığının araştırılması gerekmektedir.  Dekorasyon yaptırırken karşınıza iki farklı seçenek çıkmaktadır. Bu işi yapan İç mimarlık ofisleri ya da sadece dekorasyon hizmeti veren basit usul firmalarda bulunmaktadır. Ev dekorasyonu yaptırırken sadece proje bazlı mı yoksa hem proje hem de tadilat kısımlarını da içerecek şekilde paket şeklinde mi yaptıracağınıza karar vermeniz gerekmektedir.

Komple Ev Dekorasyonu Yaptırmak

Bu tür bir hizmet almak isterseniz siz hiçbir işe karışmadan sadece size sunulan projenin fiyatını anlaşmak kalmaktadır. Anlaşma yapacağınız firma sizin evinizin ölçülerine göre hazırlayacağı projeyi 3 Boyutlu görseller ile size sunum yaptıktan sonra malzeme seçimi hazırlayacaktır. Kullanacağı malzemeleri seçip size hem fiyat hem de kalite olarak onaylattıktan sonra artık sizin yapacağınız herhangi bir işlem kalmayacaktır. Siz sadece anlaşmış olduğunuz ödeme planına göre ödemeleri yapacaksınız. Bu tür bir hizmet en doğru çalışma şekli olacaktır. Sadece dekorasyon yapacak firmayı çok iyi seçmeniz gerekmektedir. Muhtemelen bu tür konularda bilgi sahibi olmayacağınız için size onaylatmak istediği malzemeleri biraz araştırmanız gerekmektedir. Çünkü paket sistemlerde kalitesiz ara ürünler çok sık kullanılmaktadır.

Ev Dekorasyon Projesi Hazırlatarak Tadilat Yapmak

Yukarıda bahsettiğimiz komple paket sistemlerinin yerine parça şeklinde de anlaşabilirsiniz. Dekorasyon projesini alanında uzman birine çizdirip tadilat kısmını kendiniz üstlenebilirsiniz. Bu tür bir işleme girerken de dikkat etmeniz gereken nokta proje anlaşması yaparken kesinlikle sadece görsel olarak çizimleri teslim almanın yanında uygulama nokta detaylarını da anlaşmanız gerekmektedir. Çünkü görsel çizimler eğer gerçekçi bir şekilde çizilmemiş ise muhtemelen uygulama sırasında yerine göre çözümsüz detaylar bulanacaktır. Bu tür sorunlarda sizlere uygulama sırasında istemediğiniz görüntülerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Aslında ülkemizde bu iki sistemde çok doğru bir şekilde kullanılmamaktadır. Genelde ev sahibinin dergilerden ya da televizyonlardan gördüğü ve beğendiği tasarımları alçı, boya, seramik şeklinde ustalar ile anlaşarak tamamen amatör bir şekilde yapmaya çalışmaktadır. Eğer kendinize güveniyorsanız ve çevrenizde dürüst ve hakkıyla iş yapan ustalar bulunuyorsa bu yöntem ile çok uygun bir şekilde hayalinizde evlere ulaşabilirsiniz. Özellikle Pinterest gibi bir kaynak varken sadece tadilat işlerini yapacak ekipleri seçmek kalmaktadır.

Ev Dekorasyon Fiyatları

Dekorasyon konusunda biraz fikir verdikten sonra asıl konumuz olan maliyet kısmını da bir açıklama getirmek isteriz. Ev dekorasyonunda maliyetler yukarı da bahsettiğimiz seçimlere göre farklılık göstermekle beraber yapacağınız tadilatın boyutuna göre de değişiklik göstermektedir.

Örneğin 2017 yılı içerisinde 140m² bir evin komple bir evin tadilatını düşündüğümüzde genel olarak aşağıdaki iş kalemleri yapılacaktır.

  • Komple saten ve boya işlemi (İlk önce saten çekimi yapılacaktır ve sonra boya işlemi yapılacaktır)
  • Banyo seramik ve mobilyalarının değişmesi
  • Komple mutfak değişimi
  • Genel olarak oturma odası (Salonun) tv ünitesi, tavanlarda gizli ışıklar gibi düzenleme yapılması
  • Zeminlerin parke ve giriş holünün mermer yapılması gibi işlemler

Mobilyaları bu kapsam içine almak doğru olmayacaktır. Çünkü tamamen zevke göre çok farklı fiyatlar olabilmektedir.

Genel olarak bu 5 kalem iş için m² fiyatı olarak 400-500 TL arasında değişmektedir. Yani 140 m² apartman dairesinin ev dekorasyon fiyatı : 55.000-65.000 arasında değişecektir. Aşağıdaki resimler yabancı kaynaklı dekorasyon öncesi ve sonrası şeklindedir. İncelemenizi tavsiye ederiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ