Parçalı Tablo Tasarımları

Parçalı Tablo Tasarımları

Parçalı Tablolar

Duvar dekorasyonu yapmanın temelde iki yolu vardır.Bunlardan biri ve kalıcı olanı; duvarın rengi, şekli veya kaplaması ile yapılan tasarımlardır.Değiştirilmesi biraz zahmetli ve maliyetli olabilir.Bir diğer yolu ise duvarı tablolarla süslemektir.Bu yol, hem daha kolay hem de daha az maliyetlidir.Pratik bir şekilde duvar dekorasyonunu yapmamızı sağlayan tablolar ayrıca sıkıldığımızda rahatça değiştirmeye de olanak sağlar.Bu yazımızda sizlere duvar dekorasyonunda kullanabileceğiniz parçalı tablolardan bahsetmeye çalışacağız.

Parçalı Tablo tasarımları için hazırladığımız sunum videosunu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Normalde bütün olan bir  resmin parçalara ayrılarak (genellikle 3, 4 veya 5 parça halinde) belirli mesafede boşluk bırakılıp yan yana asılmasıyla elde dilen tablolar, parçalı tablo olarak adlandırılırlar.Üç boyutlu hissi veren, tabloya hareketlilik katan bir etkisi olduğundan bu tarz tablolar son zamanlarda daha çok tercih edilmeye başlanmıştır.

Parçalı Tablo Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Dekorasyonunuzda parçalı tablo kullanmak istiyorsanız; ilk olarak nasıl bir tablo seçeceğinize karar vermelisiniz.Zevkinize uygun, hislerinizi yansıtan, gördüğünüzde sizi mutlu edecek bir tablo seçmelisiniz.Odanın genişliği, dekorasyon şekli, kullanılan eşyaların  yerleşimi, renk kombinasyonu tablo seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardandır.

Tabloyu asacağımız yerde önemli; mutfağa asılacak bir tablo ile salona asılacak bir tablo elbette farklı olacaktır.Parçalı tabloları, antre, salon, mutfak, çalışma ve yatak odası gibi evimizin birçok yerine asabiliriz.Evin girişine asılan bir parçalı tablo gelenlerde ilk izlenimi oluşturacakken, çalışma odamıza asacağımız tablo bizi harekete geçirecek duyguları uyandırabilir.Merdiven boşluklarında bulunan bir tablo ise ortamı sıradanlıktan kurtarabilir.

Parçalı tabloları asacağımız yüksekliğin göz hizasında olması gerekir.Eğer oturma grubu veya kanepenin üstüne asılacaksa, eşya ile tablo arasında ortalama 15 cm ile 30 cm arası boşluk bırakılmalıdır.Sehpa, masa, büfe gibi eşyaların üstünde tablomuz yer alacaksa bunların üzerinde bulunan objeleri asacağımız tablo engellememelidir.Ayrıca tablomuz tavandan en az 40-50 cm aşağıda olmalıdır.

Farklı tarzlarda parçalı tabloyu aynı mekanda kullanmak istersek birbirini görmeyen duvarları tercih ederek bütünlük sağlayabiliriz.

Parçalı Tablolar Nasıl Asılıyor?

Parçalı tabloları duvara kolayca asabilmek için önce tablolun duracağı yerin orta noktasını belirlemeliyiz.Tablonun orta parçasını buraya asacağız.Kalan parçaları da  orta parçanın sağ ve sol taraflarına doğru asmalıyız.Parçalar arsında isteğe bağlı olarak 1-3 cm arası boşluk bırakmak uygun olacaktır.Asarken çivi kullanılabileceği gibi çift taraflı sağlam bir bantta kullanılabilir.

Duvar dekorasyonunuza yardımcı olacak, birbirinden farklı ve şık, parçalı tablo örneklerini sizlerin beğenisine sunuyoruz, iyi seyirler dileriz.

Parçalı Tablo Örnekleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI
  1. Ayse says:

    modern tablo copy paste’dir. normalde eski tablolar ketenden yapılma tuvallere basılırken, kanvas * pamuk üzerine makine yardımı ile püskürtme tarzında yapılır. milyon dolarlık tabloyu 100-200 liraya satın almanızı sağlar. mesela davinci’ nin son akşam yemegi tablosunu 59 tl ye bulabilirsiniz. eleştirmiyorum asla. hatta destekliyorum. kısmi stendhal sendromundan muzdarip bünyelere iyi gelir bu tablolar. bugün rakı ortamı sonrası ayılma kahvesi için gittiğimiz cafede tuvalete giderken mavili kadın tablosunun kanvasını gördüm tuvalet kapısı yanında. bir an donup kaldım, izledim… donatılsa ya tüm dünya böyle. iş yerleri, evler, mekanlar… iyi gelir ruhlara…

  2. Fatma says:

    yeni evlenen arkadaslarima birer tane gönderme karari aldigim tablolar. sanirim bir tanesi kücük altin fiyatinda. dügün takisi yerine sayarlar artik (ya da saymazlar). ben saydim ya yeter. ileride kendi begendikleri tablolari asarlar da o zamana kadar benim begendigimi asacaklar artik. baskasina tablo almak da zor. begenirler mi?

BİR YORUM YAZ